Reparaţii suspensii

reparatii ale sistemului de suspensie

Suspensia este ansamblul care face legatura intre roti si caroseria masinii. Datorita suspensiei avem parte de confort si manevrabilitate in masina, precum si stabilitate de direcţie. Indiferent de tipul de arc al suspensiei, aceasta poate sustine singura greutatea automobilului, mentinand dimensiunea corecta intre masina si drum. Sistemele de suspensie pot fi împărțite în două categorii: rigide și independente. Acești termeni se referă la posibilitatea ca roțile de pe aceeași punte (față sau spate) să se miște independent una fata de cealaltă. Sistemele de suspensie care au rotile opuse fixate intre ele cu o bara rigida sunt sisteme de suspensie cu punte rigida. In sistemele de suspensie independente rotile sunt fixate intr-un sasiu ce perimite unei roti sa coboare sau sa se ridice independent fata de cealalta.

Elementele care suporta greutatea vehiculului mentinand pozitia corecta a acestuia sunt arcurile si bara stabilizatoare. Transmiterea functiei de actiune intre masina si drum este facuta de articulatii si prinderi. Elementele care izoleaza cabina sunetului de rulare sunt bucsele. Principala functie a amortizoarelor este de a micsora vibratiile caroseriei si ale rotii.
Sistemele de suspensie intra in categoria pise auto, asadar le putem gasi la orice service auto, singura problema este montarea corecta a sistemului de suspensie. Trebuie cautat personalul instruit si sigur pentru efectuarea acestei operatiuni de service. Suspensiile se pot strica uneori si din cauza unei gropi. Un moment de neatentie si putem lovi masina intrand intr-o groapa, de aici pana la un service mai este putin. Bineinteles puteti schimba dvs. personal acest sistem dar va trebuie informatiile necesare si indemanare. De cele mai multe ori este bine sa apelati la specialist pentru rezolvarea oricarei probleme, banuim ca in cazul masinii dvs. nu este o exceptie.

In continuare va prezentam citeva dintre lucrarile pe care le putem executa:

  • inlocuire amortizoare
  • inlocuire paliere amortizoare
  • inlocuire arcuri
  • inlocuire bucse bara stabilizatoare
  • inlocuire bielete antiruliu
  • inlocuire perne aer
  • reglaje suspensii pneumatice

Comentarii

comentarii

Scris de